Ik ben Rico in 't ven

In 1986 ben ik gestart als technisch adviseur voor onderhoudsmethodieken in productiebedrijven. Door de groei van het bedrijf was ik binnen korte tijd mijn collega-adviseurs aan het trainen. Dat groeide uit naar het geven van interne opleidingen voor een eigen trainingsorganisatie binnen het bedrijf op het gebied van interne communicatie- en managementtrainingen.

In 1998 werd ik franchisenemer van een landelijke trainingsorganisatie en voerde ik voornamelijk externe trainingen uit. Kant en klare modules die deelnemers in korte tijd moesten verwerken. Helaas met weinig blijvend effect.

Dat moest anders. Dat was de start van mijn eigen trainingsbureau: Evikazia Groep!

Visie

Ik geloof in de vele mogelijkheden die er in communicatie zijn. Mogelijkheden die doorgaans niet benut worden in de traditionele “open” en “maatwerk”-trainingen van de doorsnee landelijke trainingsorganisaties. Het draait daar om het aanleren van standaard vaardigheden. Ik vind dat die vaardigheden verband moeten houden met het onbewuste brein en iemands persoonlijkheid. Voor een effectieve communicatietraining met blijvend effect kun je die niet los zien van elkaar.

Missie

De missie van Evikazia is mensen binnen bedrijven bewust maken van de mogelijkheden die er in communicatie zijn. En wat de effecten zijn van het gebruik van bepaalde communicatie bij de deelnemer en bij de gesprekpartner, binnen de grenzen van het onbewuste brein.

Het is mijn missie om de kennis over communicatie in te bedden in kennis over het brein. En over het persoonlijk brein van de deelnemer: welke communicatievoorkeur heeft hij of zij, hoe kiest hij, waarom handelt zij zo? En hoe haal jij daar meer rendement uit, dat is mijn missie!

Bij Evikazia Groep dus geen standaardmodules met een standaard doorlooptijd. Geen intakegesprek met een vragenlijst via de computer, maar een persoonlijke kennismaking en een traject dat bij de persoonlijkheid van de deelnemer past.